Boğa’da Dolunay – 12 Kasım 2019

28 Ekim’de Akrep’te oluşan Yeniay fazıyla attığımız birleştirici, derin, duygusal tohumların artık meyve verip görünür olduğu zamandayız. 12 Kasım 2019 saat 16.33’te Ay dolun haline geliyor ve Boğa’da ışıldıyor.

O zamandan bugüne her ne görünmeyen alanlarda, nasıl tutkularla, ne gibi krizlerin içinden geçerek bir yaratım ve dönüşüm sürecine girdiysek artık görünen ve bilinen alanda, sağlam adımlarla, istikrar ve güvenlik sağlamak üzere sakin limanlara çekilmek isteyeceğimiz bir karşıtlıktayız. Bize kendimizi iyi ve güvende hissetirecek olan bu. İstikrar, güvenlik, kalıcı, bedensel ve maddi bir sabitlik, özdeğerimizi sahiplenmek.

Akrep-Boğa aksı kriz-güven, ortak değerler-kişisel değerler, paylaşma-sahiplenme, bizim-benim kutupsallığını ifade eder. Güven de güç de dünyevi koşullar içinde maddiyattan beklenebilir, ama esas mesele manevi değeri çekip çıkarmakla ilgilidir.

Boğa’da kendini güçlü ve donanımlı hisseden Ay’ın yöneticisi Venüs ise Yay’da iyimser, hatta biraz havai ilişkisellik ve değer sistemi getirebilir çünkü Balık’taki Neptün’le yaptığı kare açı, kişiyi aşkın özlemlere kapılıp gitmekle kendini ilişkisel ve maddi hayalkırıklıkları içinde bulmak arasında bırakabilir. Halbuki Ay’a destekleyici açı yapan Satürn ve Plüto gerçekçi olmak, kişisel olarak sahip çıkmak gerekenlerin sorumluluğunu almak, bu anlamda gerekli iç ve dış yapıları dönüştürmek için yardımcı olabilir. Yine de ne için mücadele ettiğimize, hangi güç için savaşmakta olduğumuza bakmakta fayda olabilir. Terazi’deki Mars’la kare açı yapan Oğlak’taki Plüto dengenin bulunması ve görevlerin asla bırakılmaması için içimizde, dışımızda kıran kırana çarpışmalar yaratabilir. Soru şu: Ne uğruna? Yine ve yine güç, tutku, öfke ve intikam için krizlerin içine çekilmek mi, yoksa sağlam, stabil, ne olduğu belli, kişisel olarak seçilmiş bir huzur ve güvenilirlik mi?

Halen geri harekette ilerleyen ve Güneş’le kavuşum halinde olan Akrep’teki Merkür çıkmasına ihtiyaç olan sözcüklerin ifadesinde rahat çalışmayabilir, iletişim akmayabilir. Öte yandan derin bir içsel inceleme, gözlem ve yeraltı kaynağının keşfi için bir maden yaratabilir.

19 derece Boğa’da gerçekleşecek Dolunay için Sabianlar ne demişler:

Rüzgar bulutları ve acele

Bu sembol ortalama bir kişinin hayatındaki geçiciliği ve çoğu kişinin kendini deneyimlere fazla kaptırmasından kaynaklı istikrarsızlıkları ifade eder. Sembolizmin içindeki olumsuz ifade egonun sahte bir hevesle kendine aşırı güvenmesidir. Burada, ruhun mutlak özgürlüğünün bir işareti olarak gerçek bir manevi hafiflik bulunmaktadır. Anahtar sözcük YÜCELTME’dir. Olumlu kullanıldığında bir geçiş dönemi veya kriz anında olayları kontrol edebilme yetkinliğidir. Olumsuz olaraksa lüzumsuz şeylere tutunarak kendini ve enerjisini boşa harcamaktır.

The Sabian Symbols in Astrology, Dr. Marc Edmund Jones

Dolunayın hepimizin öz değerini bu değişim ve dönüşüm döneminde gerçek anlamda bedenleyip ona ışık tutmasını diliyorum. Acelesiz, ağır ağır, adım adım. Aynı bir boğanın dans edişi gibi.

Ne demişler?

Bir boğayı eğitmeye çalışmayın, onunla dans etmeyi öğrenin.

AslanlarBoga
Boğa’yı öldüren Aslanlar – Akropolis Müzesi, Atina