Terazi Ay Tutulması – 25 Mart 2024

Good or bad, happy or sad
Why, oh tell me, why do people break up
Turn around and make up
I just came to see
You’d never do that to me, would you baby?
Cause being around you is all I see

So baby let’s we all stay together
Loving you whether, whether
Times are good or bad, happy or sad

Tina Turner, Let’s stay together *

İngilizcedeki ‘be careful what you wish for’ hem çekim yasasının gerçekliğinin altını çizer hem de hayallerin gerçekleşmesiyle ilgili umut verirken ciddi ciddi uyarır: dilediğin şey gerçek olabilir, dikkat et!

İlkbaharın benliğimiz, varoluşumuz, yeni yola çıkışlarla ilgili taze ve ham dürtülerini hissederken ilişkilerimize, kurduğumuz dengelere, eşit olup olmamaya, barışçıl ve uzlaşmacı tavırların nerelerde işe yarayıp yaramadığına dair konuların önümüze geldiğine şahit olabiliriz.

Yarın sabah 10.00’da Terazi’de oluşacak dolunay fazı senenin ilk ay tutulması ile yoğunluğunu artırıyor. Bu etkiyi ben-biz meselelerinde yaklaşık bir aydır hissediyor olabiliriz. Hepimizin ‘ben’ler olarak kendi yolumuzu yürüme atılımında olacağı Koç döneminde ‘biz’ diyeceğimiz yerlerin çağrısı o içsel gerginliği su yüzüne çıkarabilir. Her dolunay ve ay tutulması evresinde olduğu gibi bir tamamlanma, nerede olduğumuzun ışığıyla aydınlanma, farkına varma evresine ulaşırız.

Her Terazi dolunayı bize şunu sordurur: ilişkilerinde eşit misin? Dengede misin? Aklını kullanıp objektif olabilir misin? Uzlaşma geliştirebilir misin?

Dolunay tutulmayla eşleştiğindeyse daha uzun soluklu tamamlanmalar kendini gösterir, hissettirir. Mesela 2005 yılında bu sıralarda hayatınızda ikili ilişkiler, ortaklıklar, denge ve denklik unsurlarıyla ilgili neler başlıyor, neler bitiyordu, bir fikir verebilir.

Daha yakın vadede 26 Eylül 2022 civarında hayatınızda ne gibi ilişki, ortaklık, denklik, eşitlik odaklı başlangıçlar yapmıştınız? Ve tabii 10 Mart’taki Balık yeniayıyla ne gibi teslimiyet ve ideallerle yeni bir başlangıç yapmıştınız? İşte şimdi yakın ve uzak vadede ne gibi meyveler verdiğini görebilirsiniz. Bu bir tamam mı devam mı zamanı.

Tutulma 5 derece Terazi’de Koç’un karşısında. Terazi’nin yöneticisi Venüs hala Balık’ta. Koç’un yöneticisi Mars da yeni Balık’a ilerledi. Koç döneminde Terazi aksında bir tutulma olsa da Balık vurgusu hala yoğun. Demek ki hem ilişkilerimiz hem de mücadele ve isteklerimizin birlik, kabullenicilik, fedakarlık, teslimiyetle ilgili dokuları var. Bizi objektif ve akılcı olmaya davet eden bir ilişki vurgusunun yanında (Terazi) nasıl ilişkilendiğimizin özellikleri bu dönem oldukça duygusal, hassas, empatik; bir yandan da etkilenmeye, kapılmaya, çalkalanmaya müsait davranışları taşıyor. Belki Satürn’ün duyguları ketlemekle yapılandırmak arasındaki ince çizgisini ayırıp yanımıza alarak gerçekçi bir bakışı sağlayabiliriz. Kolay olmayabilir, denemeye değer. Venüs’e Uranüs ve Jüpiter’in temasları destekleyici ve hatta sıçratıcı bir etkide. Nisan’daki büyük Jüpiter Uranüs kavuşumunun ufuk açıcı, sürprizli, inançlarımızla ilgili başka bir gerçeğe fırlatacak etkisini şimdiden hissedebiliriz.

Yükselen İkizler, ikili meselelerin, dualitenin, eğitim ve öğrenimin, kardeşlerin, eş zamanlı değişkenliğin, seç(e)memenin de temalar içinde olduğunu gösteriyor. Yapılacak şey farklı fikirler, görüşler arasında köprü kurup o akışkanlıkla kalmak. Tutulma bize herhalükarda nasıl ilişkilere çekildiğimizin (bir hissettiğimiz), neyi sevdiğimizin (manevi vericilik), nasıl mücadele ve yapılanmalarda kalacağımızın (idealist ve bırakan bir yerden) ipuçlarını veriyor. O zaman bunun bilinciyle biz de bir seçim yapacağız. Tamam mı devam mı? Güney Ay Düğümü yönünde bir tutulma olduğu için geride bırakılması gerekenlerin bizi olumlayacağını söyleyelim. Bu gerçek anlamda bir ayrılık, kapanış, bitiş de anlamına gelebilir ya da bir ilişki, ortaklık tavrını bırakma da.

Ve tabii Kova’daki Plüto’nun Ay’a desteği göz ardı edilebilir mi? Toplumların dönüşmesi için bireylerin ve bireylerin kurduğu birebir ilişkilerin de dönüşebilmesi için bir fırsat olarak bakabilir miyiz? Yazması kolay, uygulaması belki yoğun. Mesele ilişkilerimizin hakikatiyle yüzleşmeye, karanlığıyla da yürümeye ve aydınlığa taşımaya ‘birlikte’ adım atmakta. Buna var mıyız?

5 derece Terazi’nin Sabian sembolü de çekim yasasından bahsediyor.

BİR ADAM İDEALLERİNİN SOMUT BİR ŞEKİL ALDIĞINI İZLİYOR

Başta bahsettiğimiz gibi neyi somut bir şekilde hayal ettiğimiz, neyi gerçekleştirmek istediğimizin çok net bir şekilde, tüm gerçekliğiyle karşımıza geleceğinden bahseden bir imge. O yüzden net olmak, isteklerimize odaklanmak, zihnimizi bu gerçekliğe tam anlamıyla getirmek o yaratıcı kaynakla, kendimize çekeceğimiz şeyle (kişi, insan, iş, fırsatla) buluşabilmemiz için gerekli. Bunu yaparken çeşitli sınavlardan da geçebiliriz. Haliyle neyi istediğimiz, hayatımıza neyi çekeceğimizin somutluğu sonucunu da birebir etkileyecektir. O yüzden ihtiyacımız -ilişki, denge, eşitlik, güzellik, sevgi, zarafet, hoşgörü- her neyse onu vizyonumuza koyalım ve hayata geçmesini izleyelim.

* Bu yazıyı yazarken çalan parçayı anlamlı buldum ve sözlerini paylaşmak istedim. Tina Turner’dan Let’s stay together. Geçen sene kaybettiğimiz rock’n rollun divasının Kuzey Ay Düğümü Terazi ve şu an Uranüs döngüsünde. Bizi sarsıp uyandırmaya devam ediyor. Sevgiyle..

#teraziaytutulması #terazi #aytutulması #dolunay #terazidolunay #libralunareclipse #libra #lunareclipse #fullmoon #librafullmoon #koç #venüsbalık #marsbalık #aries #venusinpisces #marsinpisces #ikizler #gemini #plütokova #plutoinaquarius #sabiansembolleri #sabiansymbols #astroloji #astrology #uranes #uranesgözlemevi