Bazen sözün ötesinde sessizliği paylaşırız. Yaşadıklarımız ölümlü ve sınırlı bedenimizin öyle ötesindedir ki diyeceklerimiz de o sınırın ve yetersizliğin içinde kalır. Hissetmek, duyumsamak, bir olmak sınırları aşar, bağlar. Sessizliğin sesi bütün o kaosun, gürültünün, öfkenin içinden bize görünmeyen, güçlü bir iplik atar, filizleri etrafımıza dolar, sarar. Birlikte örülen bir küre gibi, yumuşak esnek değişken bir yumak gibi, tek yürek olmuş atan bir dünya gibi.
19 Şubat’ta girdiğimiz Balık dönemiyle işte bu kendimizden menkulun dışında, sınırımızdan ‘öte’ olanın zamanındayız. Bütün bir zodyağı, varoluşu, evrensel kaosu içinde barındıran son arketip Balık döneminde. 21 Mart’taki ekinokstan önce her şeyin olması gerektiği yere vardığı, bitenin bittiği, kalanın kaldığı, teslimiyetin yükseldiği, bırakmaların çoğaldığı ve tekrar o yeni doğuma, varoluşun kaynağına (Koç) dönmeden, tüm yaşamla tek bir ‘can’ olduğumuz, diğerini hissettiğimiz, manevi değerlerle, evrensel sevgiyle yardımlaşıp ‘verdiğimiz’ noktadayız. Hayallerle kaçışlar, sevgi ve ızdırap arasında salındığımız akışkan, kaygan, duygusal bir zemin.
O zaman soralım; Ne hayal ediyoruz? Neye özlem duyuyoruz? Dahil olduğumuz yaşama tam olarak ne vermek istiyoruz? Birliği nerede yakalıyor, birlikte örülen o küreye nasıl dahil oluyoruz? Dahil olup verdiğimiz yerden bize de aynı şekilde gelebileceğine, buna kendimizi açabilmeye nasıl teslim oluyoruz?
Bugün bunun adı, bu zaman bunların zamanı. 20 Şubat 2023 Pazartesi 10.06 Balık yeniayının tohumları.
Birlik beraberlik, hayaller özlemlerle birlikte kaçışlar kaçınmalar, uyuşmalar uykuya çekilmeler kendini hissettirebilir. Halbuki her ne ‘birliği’, ‘yumağı’, ‘hayali’ bu aya dair bir başlangıç olarak koyuyorsak ona bir form verebilir, gerçekleştirecek ‘dayanışmayı’ yanımızda, arkamızda, çevremizde bulabilir, o sessizliğin içinden somut sözü çekip çıkarabiliriz (Satürn baba merhaba).
Son arketipte olmamız dışında başka ve büyük sonlanmaların, büyük bir geçişin, o iki farklı evren ve dönem arasındaki yerin içimizde yükseldiğini de sezebiliriz. Mart itibarıyla işte bu hayallere ve birliğe form verme (Satürn Balık), dayanışmayla güçlenme (Plüto Kova) zamanının prelüdünü şimdi demleyebiliriz. Ölümlülüğümüz, sınırlılığımız ve tekbaşınalığımızda algılaması, yaşaması, kaldırması çok zor, acı, yüklü bu ‘kaotik’ zamanı birlikte, bir hayalle, arkasına koyduğumuz somut dayanak ve omurgayla gerçekleştirebiliriz. Çünkü inancımız atılgan (Jüpiter Koç), isteklerimiz söze çokça dökülebilir (Mars İkizler), sözlerimiz geleceğe dair (Merkür Kova), geleceğimiz beraber dayanışarak insanca (Satürn Kova).
1 derece Balık Sabian sembolü de bizi kaosun içinde veya ona karşı duyduğumuz tehdit, korku, tehlikeden sıyrılıp saklanmamız, sessizlikte kalmamız, ‘düşmana’ karşı korunmamız için ihtiyacımız olan dikkat ve kaçınmalardan bahsediyor. Belki o tehdit sandığımız gerçektir belki de bizim gözümüzde büyüttüğümüz saplanma halidir. Korku ve endişeleri yatıştırmak için saklanmak, sakınmak gerekmiş olabilir. Bu şekilde zihin ve kalbimizdekini tartabilir, nasıl hareket edeceğimize karar verebiliriz. Şimdi güvende hissetmek (hayata güvenmek) ve dışarı çıkmanın zamanı gelmiştir. Kendimizi kurban olmuş ya da bir deliğe sıkışmış gibi hissediyorsak belki çevremize bakınma, -komşumuz, arkadaşımız, yaşadığımız yer-, ona göre ayarlamalar ve değişiklikler yapma, güvenli bir sonuç için ‘yaratıcı çözümleri’ ‘somut hayalleri’ hale yola koyma vaktidir.
Sembolün adını da koyalım.
AVCILARDAN SAKLANAN BİR SİNCAP*
Peki avcılar gerçekten bir sincabı vurmak ister mi?
Kendimizi sakındığımız, saklandığımız ‘sincap deliğimizden’ çıkmanın yolunu içimizde ve çevremizde bulduğumuz, birlikte bir hayalin ve özlemin sorumluluğuna açıldığımız, sınırlarımızı eriteni kurban eden taraftan çıkarıp birlikte geleceğe yükselen yere evriltmemizi dileyelim.
Büyük hayalleri somutlaştıran, şifasıyla reçetesini birlikte taşıyan bir yeniay olsun.
* Sabian sembol yorumu için Lynda Hill’in The Sabian Oracle kitabından yararlandım.

#balıktayeniay #yeniaybalıkta #balık #yeniay #newmooninpisces #piscesnewmoon #pisces #sabiansembolleri #sabiansymbols #astroloji #astrology #uranes #uranesgözlemevi
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.